
Tandudtrækning
Står en tand ikke til at redde, eksempelvis som følge af paradontose eller en tandbyld, skal den fjernes ved hjælp af tandudtrækning.
Nogle gange kan det dog være nødvendigt med en mere kompliceret tandudtrækning (kaldet amotio) – eksempelvis hvis der er tale om en visdomstand, der ikke er helt frembrudt.
Læs om tandkirurgi her.
Ved nogle tandudtrækninger skal hullet efter tanden lukkes med et par sting. Stingene skal fjernes af tandlægen efter 10-14 dage.
Vil du have en ny tand? Efter din tandudtrækning, har du også mulighed for at overveje, hvordan tanden erstattes. Skal det være en tandbro, tandprotese eller tandimplantat? Spørg tandlægen til råds om den bedste løsning for dig.
En simpel tandudtrækning foregår under lokalbedøvelse, og er dermed så smertefri som muligt. Den mest almindelige komplikation er ”dry socket”, hvor det størknede blod i såret løsnes, hvilket kan være smertefuldt og forsinke helingen.
Du er i gode og trygge hænder hos tandlægen.dk. Vores tandlæger vil give dig en grundig vejledning, så din tandudtrækning heles hurtigt og så smertefrit som muligt.
Indholdsfortegnelse
- Tandudtrækning
- Hvordan foregår en tandudtrækning?
- Hvad er bivirkningerne ved en tandudtrækning?
- Hvad er en dry socket – og hvad er behandlingen?
- Hvad skal jeg vælge efter en tandudtrækning – en tandbro, protese eller tandimplantat?
- Gør det ondt at få fjernet en tand?
- Hvad koster en tandudtrækning?
- Vejledning – når du lige har fået trukket en tand
- FAQ