Snorkeskinne

Hvad er en snorkeskinne?

Snorker du om natten? En snorkeskinne er en effektiv og hurtig behandling, hvis man lider af mild til moderat søvnapnø.
Søvnapnø skyldes, at man oplever vejrtrækningspauser, mens man sover. Dette kan ske ubevidst op til 400 gange på en nat, hvilket resulterer i snorken, dårlig søvn og træthed om dagen.
En snorkeskinne skaber bedre luftpassage gennem svælget, fordi den fører underkæben en smule frem. Den kan ikke stoppe snorken men afhjælper både din snorken og de ufrivillige opvågninger om natten (kaldet apnøer).

Ønsker du en snorkeskinne, vil din tandlæge foretage de nødvendige opmålinger, så skinnen kan specialdesignes til dig.
Ved mistanke om søvnapnø bør du først undersøges af din læge, som vil kunne rådgive dig om mulige behandlinger. Vurderer både din læge og tandlæge, at en snorkeskinne vil være en god løsning for dig, vil dette ofte være et hurtig og effektivt middel mod snorken.

Vil du stoppe med at snorke? Find en nærliggende klinik hos tandlægen.dk, der har gode erfaringer med snorkeskinner.

Læs mere om søvnapnø her.

Find din lokale tandlægen.dk her

Hvordan virker en snorkeskinne?

En snorkeskinne (også kaldet apnøskinne eller populært en snorkebøjle) er indrettet til at skabe bedre luftpassage gennem svælget og kan typisk anvendes til behandling af mild til moderat søvnapnø.

En snorkeskinne gør det nemmere at trække vejret, fordi den fører underkæben en smule frem. Med visse typer af snorkeskinner holdes tungen også på plads, så man nemmere kan trække vejret. En skinne mod snorken afhjælper både de ubevidste opvågninger om natten (kaldet apnøer) og din snorken.

En snorkeskinne specialdesignes til den enkelte bruger på baggrund af et tandaftryk. Skinnerne fremstilles typisk af gennemsigtigt plast (akryl), men kan også have metaldele, der skal styrke skinnen eller gøre den justerbar.

Snorkeskinner anvendes om natten, mens man sover, og virkningen er både hurtig og effektiv. Man skal fortsætte med at bruge snorkeskinne, så længe man lider af søvnapnø.

Hvordan får man en snorkeskinne?

Hvis både ens læge og tandlæge vurderer, at man er egnet til behandling med snorkeskinne, er dette en enkel og effektiv løsning til at afhjælpe snorken, der ofte kun kræver et par besøg hos tandlægen.

Sådan gør tandlægen, hvis du skal have en snorkeskinne:

  • Undersøger dine tænder, kæbe og tandkød for at sikre, at en snorkeskinne er en god løsning for dig.
  • Tager aftryk af dine tænder, så en snorkeskinne kan specialfremstilles.
  • Når din snorkeskinne er klar, skal du igen besøge din tandlæge, så skinnen kan justeres inden brug. Det er vigtigt, at snorkeskinnen både er effektiv og behagelig at sove med.

Hvad koster en snorkeskinne?

Spørg din tandlæge om prisen på en snorkeskinne. Vi samarbejder med Sygeforsikringen Danmark, der giver tilskud afhængig af din personlige dækningsgrad.

Har du brug for en betalingsordning?

Hos tandlægen.dk kan du dele betalingen for din behandling op på en række faste månedlige ydelser, så udgiften bliver mere overkommelig. Tandlægen.dk har indgået samarbejde med Resurs Bank.

Læs mere om mulighederne for en nem og overskuelig afdragsordning her.

Vejledning – når man lige har fået snorkeskinne

  • Skal man sove med snorkeskinnen hver nat?
    Du skal bruge din snorkeskinne hver nat, så du får en god søvn. Hav tålmodighed. Man skal ofte vænne sig lidt i begyndelsen.
  • Virker snorkeskinnen med det samme?
    Snorkeskinnen virker med det samme. Du bør dog holde øje med symptomer på søvnapnø, så du er sikker på, at skinnen virker, som den skal. Er du i tvivl, så tal med din læge, som evt. kan foretage en opfølgende test og undersøgelse af din søvn.
  • Hvordan holder man sin snorkeskinne ren?
    Følg producentens anvisninger, der følger med, når du får udleveret din snorkeskinne. Du skal dog være særlig opmærksom på at sikre god mundhygiejne med tandbørstning og tandtråd hver aften, inden du sætter snorkeskinnen i munden.

FAQ

Snorkeskinner er en effektiv behandling mod mild til moderat søvnapnø. Men ofte vil en kombination af behandlingsformer og livsstilsændringer være den bedste løsning – herunder sovestillingsterapi og vægttab. Spørg din læge til råds.

Man kan købe standard snorkeskinner både online og på apoteket. Disse skal blot opvarmes, så den bløde plast kan tilpasse sig dine tænder. Den mest effektive og behagelige snorkeskinne opnås dog ved, at din tandlæge tager et tandaftryk, så din skinne kan specialfremstilles præcist til dig.

En snorkeskinne skaber bedre luftpassage gennem svælget ved at skubbe underkæben en smule frem. Snorkeskinner mindsker din snorken og giver en bedre nattesøvn. Dermed bliver du mere veludhvilet og har mere energi om dagen. Vil du stoppe med at snorke? Kontakt din tandlæge og høre mere om muligheden for en snorkeskinne.

Man bør blive ved med at bruge snorkeskinne, så længe man har symptomer på søvnapnø. Er du i tvivl, om din snorkeskinne virker som den skal, så tal med din tandlæge. Tal også med din læge, om din snorkeskinne evt. bør kombineres med andre behandlingsformer.

Man skal ofte vænne sig til at sove med en snorkeskinne i starten. Fordelene overstiger dog hurtigt ulemperne. Snorkeskinner er meget effektive, og de fleste oplever hurtigt mindre snorken og forbedret nattesøvn.

Med en snorkeskinne kan du reducere problemet med snorken og ufrivillige opvågnen om natten (apnøer). Har du tendens til snorken eller lider du af søvnapnø, vil en snorkeskinne ofte være en hurtig og effektiv behandling. Du vil dog ikke helt stoppe med at snorke. Du kan dog få yderligere fordel ved at kombinere en snorkeskinne med andre behandlingsformer samt livsstilsændringer.

En snorkeskinne og en bideskinne er to forskellige ting. En snorkeskinne fører underkæben en smule frem og holder tungen lidt på plads, så du nemmere kan trække vejret. En bideskinne bruges, hvis man skærer tænder om natten eller har dårlig bidfunktion. Så hvis du vil stoppe med at snorke, så er det en snorkeskinne, du skal bruge. Spørg din tandlæge om dine muligheder.

{{infoWindowItem.city}}
{{infoWindowItem.address}}
{{infoWindowItem.zip}}
Zoom med fingrene på kortet
Find nærmeste klinik