Har du hørt om Invisalign?

Tandregulering med Invisalign

Drømmer du om at få rettet dine tænder? Måske afholder tanken om at have togskinner i en voksen alder dig fra at få drømme smilet? Men i dag findes der andre muligheder, som både er behagelige, aftagelige og usynlige. En af disse er Invisalign, som du kan læse meget mere om her.

Hvad er Invisalign?

Invisalign er gennemsigtige aftagelige tandbøjler. De er velegnet til at rette tandstillingsfejl hos de fleste teenagere og voksne. Det kan være tandstillingsfejl som overbid, saksebid eller skæve tænder.

Hvis din tandlæge vurderer, at Invisalign er bedst egnet til dit behov, vil du få lavet digitale scanninger af dine tænder, så du kan få en tandbøjle, som er skræddersyet til dine tænder.

Hvordan bruger man Invisalign-skinnerne?

Invisalign-skinnerne anvendes i ca. 14 dage, hvorefter du selv udskifter skinnerne. Hver skinne kan flytte tænderne 0,25-0,33 mm.

For at opnå det bedste resultat bør Invisalign-skinnerne bruges mindst 20-22 timer i døgnet. Det er derfor en god ide at have skinnerne på om natten.
Skinnerne skal tages ud, når du spiser eller børster tænder. Når skinnerne ikke er i brug, bør de opbevares i en holder, så de ikke bliver beskadiget.

Behandlingslængden med Invisalign er typisk 6-18 måneder, men afhænger af, hvilken tandstillingsfejl, der behandles for. Der vil under behandlingen være 2-3 eftersyn, så tandlægen kan følge med i, om det ønskede resultat opnås.

Hvad så bagefter?

Når behandlingen med Invisalign-skinnerne er færdig, skal man i en kortere periode anvende en aftagelig natskinne eller en retentionstråd (dvs. en metaltråd bag tænderne). Efterbehandlingen er med til at sikre, at tænderne ikke vandrer tilbage til udgangspunktet.

Findes der andre former for tandregulering?

Udover Invisalign findes der også andre aftagelige og usynlige skinner, som kan anvendes til tandregulering.

Har du spørgsmål?

Ønsker du at høre mere om Invisalign, eller er du i tvivl om, hvilken tandregulering der er den rette for dig, kan du altid kontakte din tandlæge. Find din nærmeste tandlægen.dk klinik herunder.

{{infoWindowItem.city}}
{{infoWindowItem.address}}
{{infoWindowItem.zip}}
Zoom med fingrene på kortet
Find nærmeste klinik