Blogindlæg

IFB

Du har måske hørt om IFB og undret dig over, hvad det betyder og hvorfor tandlægen eller tandplejeren bruger ydelsen. Her kan du læse fire spørgsmål og svar om IFB.

IFB tandlæge
Tilfredse patienter

Tilfredse patienter

Vi har 4.9 stjerner på Trustpilot

Lokal tandlæge

Din lokale tandlæge

landsdækkende kæde - lokalt forankret

alle tandbehandlinger

Alle tandbehandlinger hos en kæde

Også de komplicerede operationer

tandsundhed

Vores hjerte banker for din tandsundhed

Hos os er kvalitet og tryghed i fokus

Hvad er en IFB?
IFB står for individuel forebyggende behandling, og er en ydelse din tandlæge eller tandplejer bruger, når en patient har en begyndende tandsygdom som kan være begyndende huller i tænderne, syreskader eller tandkødsbetændelse. Behandlingen består af en individuel instruktion, information, vejledning og eksempelvis fluorpensling, som kan standse eller forsinke udvikling af den påviste sygdom.

Hvad koster en IFB?
En IFB koster 180,80 kr.

Hvorfor foretager man en IFB?
IFB er en del af den særlov regeringen indførte i 2018.* Formålet er at opretholde sunde forhold, lave et minimum af omfattende behandlinger for at bevare tænder og tyggefunktion som kan være med til at øge livskvalitet. Det er til gavn både for tændernes overlevelse og patientens økonomi.

Din tandlæge eller tandplejer vil informere dig om, hvornår det anbefales at komme til kontrol og opfølgning af den ’Individuelle Forebyggende Behandling’ (denne kontrolydelse hedder Fokuseret Undersøgelse).

Hvem får en IFB?

Ydelsen gives kun til gule og røde patienter, da det er disse kategorier, der har begyndende tandsygdomme- læs mere om grønne, gule og røde patienter her.

 

*https://www.tandlaegeforeningen.dk/til-tandlaeger/til-patienter/priser-og-tilskudsmuligheder/kort-fortalt-om-priser-hos-tandlaegen/

Forfatter

Dette blogindlæg er skrevet af:

Stephanie Fosburg Andersen

Stephanie Fosburg Andersen

Kommunikation & Content Manager

Læs vores andre blogindlæg