Behandlinger

Specialtandlæge

Har du behov for en specialtandlæge? Kontakt os her for at blive henvist.

Specialtandlæge
Tilfredse patienter

Tilfredse patienter

Vi har 4.9 stjerner på Trustpilot

Lokal tandlæge

Din lokale tandlæge

landsdækkende kæde - lokalt forankret

alle tandbehandlinger

Alle tandbehandlinger hos en kæde

Også de komplicerede operationer

tandsundhed

Vores hjerte banker for din tandsundhed

Hos os er kvalitet og tryghed i fokus

Specialtandlæger hos tandlægen.dk

En række klinikker i tandlægen.dk har tilknyttet egne specialtandlæger i tandregulering, kæbekirurgi eller tandkirurgi, mens de øvrige klinikker henviser til vores kæbekirurgiske klinikker og andre specialklinikker.

Du finder vores specialtandlæger i hele landet, så du ikke behøver at rejse langt, hvis du får behov for kompliceret tandbehandling. Nogle af vores klinikker tilbyder ikke alle former for specialbehandlinger. Kontakt derfor de enkelte klinikker for at høre mere.

Hvornår har du brug for en specialtandlæge?

Læs mere om de forskellige specialtandlæger her.

Tandregulering

Tandregulering

– Specialtandlæge i ortodonti

Kompliceret tandregulering kræver en specialtandlæge i ortodonti (en ortodontist). Det er som oftest, når man er ung, at de svære tandstillingsproblemer bliver rettet. Når børn sendes til tandregulering, er det netop en ortodontist, der foretager tandreguleringen.

Voksne kan dog også få rettet tænder af en ortodontist. Det er ikke al tandregulering, der kræver en specialist. På flere klinikker hos tandlægen.dk har du mulighed for at få rettet almindelige tandstillingsproblemer hurtigt og praktisk med en usynlig skinne.

visdomstænder

Visdomstænder fjernet af kirurg

Tandlægen anbefaler ofte, at en visdomstand skal fjernes. Disse tænder har løsere tandkød og er derfor mere udsat for betændelse, især i underkæben.

Nogle gange kan det dog være nødvendigt, at en specialtandlæge i tandkirurgi foretager operationen. Eksempelvis hvis visdomstanden ikke er helt frembrudt eller er placeret forkert.

Knogleopbygning

Knogleopbygning og sinusløft

En række kæbekirurgiske indgreb skal foretages af en tand- mund- og kæbekirurg. I forbindelse med implantatbehandling kan det være nødvendigt at genopbygge (rekonstruere) kæbeknoglen, så de små implantater kan placeres på en sikker måde. For at få plads til implantaterne kan det også være nødvendigt at foretage det, man kalder et sinusløft. Det vil sige, at slimhinden i kæbehulen løftes, så der kan lægges et stykke knogle op til fastgørelse af implantatet. En speciallæge i kæbekirurgi kan også forberede kæbeknoglen til tandproteser.

Rodspidsamputation

Rodspidsamputation

En rodspidsamputation er et mindre kirurgisk indgreb, hvor en specialtandlæge i tandkirurgi (en endodontist) fjerner rodspidsen på en betændt tand.

Efterfølgende sættes en fyldning i rodkanalen, hvilket kaldes en retrograd rodfyldning. Denne lille operation udføres som oftest, når en almindelig rodbehandling ikke er lykkedes.

tandkirurgi

Øvrige kirurgiske behandlinger

En specialtandlæge i tandkirurgi foretager også en række andre kirurgiske behandlinger. Det gælder eksempelvis svære tilfælde af fjernelse af cyster og tandbylder samt operation af stramme læbebånd. En tandkirurg foretager også tandkødskorrektion, hvis man enten har for meget eller for lidt tandkød. Det kan eksempelvis være i forbindelse med blottede tandhalse – eller hvis man ønsker sig et smukkere smil.
Ved større kirurgiske indgreb, eksempelvis kæbekirurgi, har man mulighed for at blive behandlet under sedering eller fuld narkose under overvågning af en narkoselæge (speciallæge i anaestesi).

Fakta

Hvad koster en behandling hos en specialtandlæge?

Når du henvises til en specialtandlæge hos tandlægen.dk, er du i trygge hænder. Specialisten vil udarbejde en behandlingsplan i dialog med dig, og du vil få en prisoversigt, så du kender omfanget og prisen på din behandling.

Hver specialtandlægeklinik i tandlægen.dk har sin egen prisliste.

Hvornår henvises man til en tandkirurg?

Man henvises til behandling hos en specialtandlæge i tand, mund og kæbekirurgi i forbindelse med særligt komplicerede tandoperationer, der kræver kirurgiske indgreb.
Hos tandlægen.dk er du i trygge hænder. Vores dygtige og erfarne tandkirurger vil sørge for, at du får en personlig behandlingsplan, der tager højde for dine ønsker og behov. Behandlingsplanen giver dig også fuldt overblik over udgifter og selve processen på klinikken.