Behandlinger

Tandrensning

En tandrensning er en vigtig del af god tandhygiejne og er med til at forebygge nogle tandproblemer. Book en tid i dag.

Tandrensning
Tilfredse patienter

Tilfredse patienter

Vi har 4.9 stjerner på Trustpilot

Lokal tandlæge

Din lokale tandlæge

landsdækkende kæde - lokalt forankret

alle tandbehandlinger

Alle tandbehandlinger hos en kæde

Også de komplicerede operationer

tandsundhed

Vores hjerte banker for din tandsundhed

Hos os er kvalitet og tryghed i fokus

Tandrensning

En tandrensning er en vigtig del af dit regelmæssige tandeftersyn. Ved en tandrensning fjernes plak og tandsten, som er forstenede bakteriebelægninger med en ru overflade, der kan give grobund for nye bakterieangreb samt tandkødsbetændelse.

Plak og tandsten fjernes overvejende med ultralyd, men håndinstrumenter og lignende kan også anvendes. Derefter poleres tænderne, så også misfarvning efter kaffe, visse fødevarer, vin og tobak mindskes. En tandrensning foretages oftest i forbindelse med et tandeftersyn.

Ønsker du hvidere tænder? Med en Air Flow pulverrens hos tandlægen kan du som supplement til almindelig tandrens fjerne misfarvninger yderligere. Se hvilke klinikker, der tilbyder Air Flow her.

Ønsker du et endnu hvidere smil, så tal med din tandlæge om mulighederne for bl.a. tandblegning eller tandfacader.
Hos tandlægen.dk er du i trygge hænder. Med en grundig tandrensning i forbindelse med et tandeftersyn vil du kunne forebygge både tandbehandlinger og tandkødssygdomme. Vores dygtige tandplejere vil desuden kunne vejlede dig om god mundhygiejne og daglig tandpleje.

tandrens

Hvordan foregår en tandrensning?

Hos din tandlæge foretages en tandrensning af en tandplejer. Tandrensning med ultralyd eller håndinstrumenter er en vigtig del af det regelmæssige tandeftersyn.

Tandsten fjernes med ultralyd
Tandsten fjernes hurtigt og effektivt med ultralyd. De tandsten, der ikke opløses ved ultralyd, fjernes af din tandplejer med et specialdesignet håndinstrument, der skåner både din tandemalje og rodoverflader.

Tænderne poleres
Efterfølgende poleres/pudses tænderne, så de bliver rene og glatte. Poleringen fjerner de sidste tandsten samt de gule bakteriebelægninger, man kalder plak. Det er vigtigt at fjerne både plak og tandsten grundigt og effektivt, så du forebygger tandkødsbetændelse og tandbehandling. Når dine tænder bliver poleret, mindskes også misfarvningen af tænderne efter kaffe, vin, tobak. Dermed ser både dine tænder smukkere og mere hvide ud.

Fakta

Hvad er en udvidet tandrensning?

Hvis du har begyndende paradentose, vil en udvidet tandrensning ofte være en del af behandlingen.
Med den udvidede tandrensning går tandplejeren dybere ned i tandkødslommen (pochen). Er dine tandkødslommer dybere end 5 mm, vil der skulle foretages en tandrodsrensning.

Ønsker du smukke, hvide tænder?

Med en tandrensning får du hvidere tænder. Plak og tandsten fjernes, og misfarvning efter kaffe, nogle fødevarer, vin, tobak eller snus mindskes.
Ønsker du endnu hvidere tænder, kan du med en Air Flow pulverrens hos tandlægen få fjernet misfarvningerne endnu mere grundigt. Air Flow består af en blanding af luft- og vandstråle, og metoden når dybere ind i emaljen end almindelig tandrensning.

Se hvilke klinikker, der tilbyder Air Flow her.

Føler du, at du har skæve og grimme tænder? Nogle klinikker hos tandlægen.dk tilbyder Smile Design, hvor du har mulighed for at se visualiseringer af dit perfekte smil, som det vil se ud efter kosmetiske tandbehandlinger, herunder tandblegning, tandregulering eller tandfacader.

Se hvilke klinikker, der tilbyder Smile Design her.

Tip!

Hvor ofte bør man få en tandrensning?

Din tandlæge eller tandplejer vil kunne rådgive dig om, hvor ofte du bør få foretaget en tandrensning.
Du vil kunne modtage automatisk indkaldelse til tandeftersyn efter aftale med klinikken.

Tandrens

Kan man selv foretage en tandrensning hjemme?

Man bør ikke selv forsøge at foretage en tandrensning med en ultralyds-tandstensfjerner til hjemmebrug.

Man skal have særlig fagekspertise for at kunne fjerne tandsten effektivt og grundigt med ultralyd samt håndinstrument. Forkert brug af slibemidler med eksempelvis pimpsten kan skade din tandemalje og dermed give behov for tandbehandling. Du risikerer også at skade dit tandkød.

Den mest sikre og effektive tandrensning får du hos din tandplejer.

 

Tandrensning

Gør en tandrensning ondt?

Der er ingen smerte forbundet med tandrensning. Man kan dog opleve forbigående ømt tandkød eller ømme tænder Man kan også opleve isninger efter en tandrensning.
Lider du af tandlægeskræk? Kontakt din tandlæge, som vil sørge for, at der afsættes ekstra tid til dit besøg og udvises ekstra omsorg.

Hvornår må man spise efter en tandrensning?

Hvis du har fået fluorbehandling, hvilket anvendes ved begyndende huller, i forbindelse med din tandrensning, bør du vente en time med at spise.

Hvad koster en tandrensning?

Prisen og det offentlige tilskud på en lang række behandlinger, herunder tandrensning, er fastlagt mellem Danske Regioner og Tandlægeforeningen. Det betyder, at prisen er ens, uanset hvilken tandlægeklinik du bliver undersøgt på.
Vi samarbejder også med Sygeforsikringen ”Danmark”, der giver tilskud til regelmæssig tandeftersyn og tandrensning afhængig af din personlige dækningsgrad. Er du mellem 18 og 25 år, kan du eksempelvis få gratis tandrensning, hvis du er medlem af en dækningsberettiget gruppe.

Har du brug for en betalingsordning?

Hos tandlægen.dk kan du dele betalingen for din behandling op på en række faste månedlige ydelser, så udgiften bliver mere overkommelig. Tandlægen.dk har indgået samarbejde med Resurs Bank.