Blogindlæg

Elektrisk tandbørste vs. alm tandbørste

Elektrisk tandbørste vs. alm tandbørste - hvilken er bedst? Du har måske undret dig over, hvilken type tandbørste der er bedst til at gøre dine tænder rene og hvorfor? Få svaret her.

elektrisk tandbørste
Tilfredse patienter

Tilfredse patienter

Vi har 4.9 stjerner på Trustpilot

Lokal tandlæge

Din lokale tandlæge

landsdækkende kæde - lokalt forankret

alle tandbehandlinger

Alle tandbehandlinger hos en kæde

Også de komplicerede operationer

tandsundhed

Vores hjerte banker for din tandsundhed

Hos os er kvalitet og tryghed i fokus

Fordelen ved en elektrisk tandbørste er, at tandbørstningen bliver mere ens over alle tandflader. De cirkulære bevægelse, som er de mest effektive til at fjerne madrester og belægninger foretager tandbørsten selv og du skal kun tænke på at komme rundt på alle flader. Derudover er den mere dybdegående og dermed bedre til at fjerne bakterier fra tændernes overflade.

Hvis du er så heldig at have en elektrisk tandbørste med timer, er denne genial til at hjælpe dig med at børste tænderne længe nok. Den gyldne regel er at børste i to minutter.

Ifølge Maya Xenia Bonné, som er tandplejer og driftskonsulent hos tandlægen.dk er elektriske tandbørster især gode til børn og personer med tandimplantater eller aktiv tandsygdom som eksempelvis paradentose. Derudover er den særdeles velegnet til personer med motorisk svækkelse og plejeafhængige borgere, da skaftet er nemmere at holde på og tandbørsten selv bidrager til arbejdet.

Hvis du har fået fingre i en elektrisk tandbørste, der samler støv i stedet for at blive brugt er rådet fra Maya: ’ Tag gerne din el tandbørste med ved næste tandlægebesøg og få en specifik instruktion i, hvordan den bruges.’ Og hun fortsætter med en vigtig påmindelse: ’Selvom el-tandbørster er effektive, er det stadig vigtigt at supplere med renholdelse i tandmellemrum med tandtråd og mellemrumsbørster’.

elektrisk tandbørste

Gode råd til valg af elektrisk tandbørste

  • Vælg en blød el tandbørste med et lille børstehoved, så det er nemt at komme rundt om tænderne
  • Overvej hvilke typer af børstehoved, der passer til dine tænder og hvilke muligheder der er. Skal den f.eks. være blød?
  • Vælg en model, hvor du nemt kan udskifte børstehovedet
  • Vælg en tandbørste med mange tætsiddende børstehår

Skift tandbørstehovedet hver tredje måned eller oftere

Gode råd til valg af almindelig tandbørste

  • Vælg en blød tandbørste
  • Udskift tandbørsten cirka hver tredje måned, eller når hårene begynder at skille sig

En tand bedre for miljøet

Selvom den elektriske tandbørste har mange fordele, kan du sagtens opnå en god tandbørstning ved hjælp af den traditionelle tandbørste. Her er det blot endnu vigtigere, at du bruger den rette teknik og tilstrækkelig tid, nå du børster tænder. Læs vores guide til korrekt tandbørstning her.

En almindelig tandbørste har desuden den fordel, at den belaster miljøet mindre end batteridrevne el- tandbørster både i produktionen og i brug.

Den elektriske tandbørste skal smides ud som småt elektronik, så materialerne kan blive genbrugt hvor den almindelige tandbørste kan komme i plastaffald ligesom børstehovederne- det gælder også hvis du har en tandbørste af træ eller bambus. *

*Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Forfatter

Dette blogindlæg er skrevet af:

Stephanie Andersen

Stephanie Andersen

Kommunikation & Content Manager

Læs vores andre blogindlæg