Blogindlæg

Bæredygtighed

Selv om ideologien om bæredygtighed kan spores helt tilbage til oplysningstiden, er det ingen hemmelighed, at udviklingen er gået skævt og at alle tiltag for at øge bæredygtighed er nødvendige. Det gælder også på tandklinikker.

bæredygtig tandlæge
Tilfredse patienter

Tilfredse patienter

Vi har 4.9 stjerner på Trustpilot

Lokal tandlæge

Din lokale tandlæge

landsdækkende kæde - lokalt forankret

alle tandbehandlinger

Alle tandbehandlinger hos en kæde

Også de komplicerede operationer

tandsundhed

Vores hjerte banker for din tandsundhed

Hos os er kvalitet og tryghed i fokus

Kædens egen bæredygtighedsuddannelse
Derfor har tandlægen.dk som de første i landet oprettet vores egen bæredygtighedsuddannelse. Uddannelsen, som er et samarbejde med Plandent strækker sig over 5 måneder og er en kombination af fysiske og online moduler, som har til formål at gøre deltagerne til bæredygtighedsambassadører på deres klinikker. Som en del af uddannelsen skal deltagerne udarbejde handleplaner for, hvordan hverdagen på klinikken kan gøres mere bæredygtig samt eksekveringen af disse.

Det primære formål med uddannelsen er at kunne engagere alle medarbejdere i skridt for skridt at gøre alle kædens klinikker mere bæredygtige ved hjælp af veluddannede bæredygtighedsrepræsentanter. Bæredygtighedsrepræsentanterne danner via uddannelsen og vores interne værktøjer et netværk på tværs af alle kædens klinikker. Her kan de blive inspireret, udveksle ideer og være med i projekter på tværs af klinikkerne’ fortæller uddannelseschef hos tandlægen.dk Susanne Schiøler.

Dygtige undervisere viser vejen
Underviserne er Nina Helle Thulstrup og Kristoffer Lindhardt Larsen, som begge er uddannet civilingeniører i bæredygtigt design og underviser på tandlægeskolerne i faget ’bæredygtighed på tandlægeklinikken’. Til hverdag er de begge ansat som bæredygtighedsingeniører hos Plandent.

Modulerne indeholder mange forskellige emner og deltagerne får således viden om cirkulær økonomi, affaldssortering, bæredygtig lagerstyring og indkøbsvaner, energiforbrugsoptimering i klinikken og effektiv transportplanlægning.

De første initiativer er da også allerede blevet rullet ud på klinikkerne. Hos tandlægen.dk Nykøbing Falster er der blandt andet kommet øget fokus på at slukke alle elektroniske apparater, når de ikke er i brug, købe svanemærkede rengøringsprodukter og biobaserede krus og sug samt øget fokus på affaldssortering, fortæller klinikassistent og bæredygtighedsambassadør på klinikken Samanda Gullits.

Det første hold bæredygtighedsambassadører er færdige d. 30. maj 2024- men de bliver ikke de sidste: ’Det er nødvendigt, at der er spydspidser på alle vores klinikker, så alle arbejder mod det samme mål: Et mere bæredygtigt tandlægen.dk!’ slutter Susanne Schiøler.

Forfatter

Dette blogindlæg er skrevet af:

Stephanie Andersen

Stephanie Andersen

Kommunikation & Content Manager
Samanda Gullitsk

Samanda Gullitsk

Klinikassistent, Nykøbing F

Læs vores andre blogindlæg