Tandregulering mod skæve tænder

tandlægen.dk Lyngby Implantatcenter

Tandregulering er ikke kun for børn og unge. Tænder kan reguleres hele livet.

Flere og flere anerkender i dag betydningen af, at tænders regelmæssige placering er lig med et smukt smil.

Tandregulering kan foretages af kosmetiske årsager, hvor skæve tænder, tænder med trangstilling, for stort mellemrum eller manglende tænder skæmmer udseendet.

Andre oplever, at tandstillingsfejl kan være generende og begrænsende for en tilfredsstillende tyggeevne. Heriblandt:

  • åbent bid
  • dybt bid
  • saksbid
  • underbid

Disse tandstillingsfejl kan medføre både kosmetiske og funktionelle problemer, kæbeledsproblemer eller forkert og for voldsomt slid på nogle af tænderne.

I visse tilfælde vil en regulering af en eller flere tænder ligeledes være den rigtige behandling for at skabe plads til et implantat. Det kan også være, at en tand skal rettes op, for at tandlægen kan bruge den til en bropille, en krone, som støtte til en protese eller før facadebehandling for at undgå unødigt tykke facader. Tandregulering er generelt i vækst herhjemme, og alle tandlægen.dks klinikker kan give dig en god, faglig vejledning. Overalt i landet har vi desuden kompetente tandlæger, som kan sikre dig den mest optimale behandling.

Hvilke typer tandregulering kan vi tilbyde?

De traditionelle tandbøjler, såkaldte togskinner, laves i dag med skinner og låse på indersiden af tænderne, så de ikke generer kosmetisk. Det kræver dog en vis tilvænning fra patientens side.
På ydersiden kan skinnernes låse (brackets), som pålimes tænderne, fremstilles af gennemsigtigt plastmateriale, der er mere diskrete. Disse behandlinger udføres altid af specialistuddannede ortodontister, som er tilknyttet klinikkerne.
I dag kan denne proces desuden udføres computerstyret efter en CT-scanning af patientens tænder og kæber – helt uden aftryk og traditionel bukning af bøjlerne.

En anden metode, som er i vækst, er et skinnesystem, hvor man ved hjælp af computerteknologi fremstiller en række udskiftelige skinner.
De forskellige systemer er:

Invisalign

Det er et system af amerikansk oprindelse med specialfremstillede, gennemsigtige tandskinner, der er individuelt formet efter dine tænder, og som ubesværet kan fjernes, når du ikke længere ønsker dem. Processen består af en række stadier med hver deres skinne, som hver kaldes aliner. Skinnen bør bruges 22 timer i døgnet.
Vi tilbyder Invisalign behandlinger i KoldingVejleRinge på Fyn, Hundige StrandvejBagsværd og København

Inman Aligner og In-line Aligner

Det er lignende systemer.  Den typiske behandlingstid er 10-18 uger – afhængigt af individuelle forhold og kompleksitet.
Fælles for systemerne er dog, at det ikke er alle former for tandretning, som kan løses.

En del praktiserende tandlæger har videreuddannet sig til at tilbyde disse behandlinger, uden at have en specialuddannelse bag sig som ortodontist. Hvis der er et behov, vil tandlægen.dks klinikker dog altid konsultere en specialtandlæge.

Hør om dine muligheder. Kontakt din lokale tandlægen.dk

Find nærmeste klinik
{{infoWindowItem.title}}
{{infoWindowItem.address}}
{{infoWindowItem.zip}}
  • {{item.title}}, {{item.address}}, {{item.zip}} ({{item.distanceText}}) Gå til klinik