Tandeftersyn

Dine tænder skal holde hele livet, derfor er regelmæssige forebyggende tandeftersyn nødvendige for os alle.

Huller i tænderne er et almindeligt problem. Men med regelmæssige tandeftersyn og tandrensninger kan vi opdage huller og tandkødsproblemer i tide: På den måde kan vi hjælpe dig til sunde tænder længst muligt.

Hvis du regelmæssigt får foretaget en tandrensning, gør det din hverdag lettere, når du skal børste dine tænder. For når tænderne er glatte, er de nemmere at børste rene. Og jo renere tænder du har, des mindre er risikoen for at udvikle tandkødsbetændelse og en eventuel senere parodontose.

Hvor ofte skal du til tandlæge

Hyppigheden af tandrensninger afhænger af, hvor meget tandsten du danner. Typisk har voksne behov for tandrensning hver 3., 6., 9. eller 12. måned.
Når vi renser dine tænder, fjerner vi først de hårde belægninger (tandsten) og bløde belægninger (plak) på tænderne over tandkødsniveau.

Herefter pudser vi tænderne med en særlig pudsepasta for at fjerne misfarvninger.
Ved en tandbørstning får du sjældent fjernet alle bakterier (plak) på tænderne.
Hvis de ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten. Tandsten har en meget ru overflade og giver derfor yderligere grobund for bakteriebelægninger.
Tandstenen og bakteriebelægningerne ligger langs tandkødet og kan virke irriterende samt medføre tandkødsbetændelse.
Hvis belægninger og tandsten på tænderne fjernes, og tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage, og tandkødet bliver atter sundt.

Prisen for eftersyn

Prisen for et tandeftersyn er det samme hos alle tandlæger, som er omfattet af sygsikringen – dvs du får tilskud. Du finder priserne her.

Rene tænder, smukt smil - hele livet

hos tandlægen.dk har vi på de fleste klinikker tandplejere, som er ekstra dygtige til at varetage tandrensningerne.
Kontakt din tandlæge.dk og bestil tid til det regelmæssige forebyggende tandeftersyn.