Smile design – kosmetisk tandpleje

Tandretning, misfarvede eller slidte tænder – der kan være mange faktorer, der medvirker til, at du ikke er helt tilfreds med dit smil. Men uanset hvad årsagen er til, at du smiler ”lidt anstrengt”, så kan vores dygtige tandlæger altid finde en løsning.

Nogle patienter opsøger tandlægen med det ene formål at få et pænere smil, mens andre bliver motiveret til kosmetisk tandpleje – smile design -, når de i dialogen med tandlægen hører om, hvad der er muligt i forhold til at rette skæve tænder, blege misfarvede tænder, tilpasse tandkød eller lave facade på slidte tænder.

I tandlægen.dk har flere af vores klinikker specialiseret sig i kosmetisk tandpleje på et meget højt niveau. Disse tandlæger tilbyder blandt andet at lave digitale modeller (mock ups) af, hvordan dine tænder kan komme til at se ud efter kosmetiske tilpasninger. Modellerne giver dig mulighed for at vurdere og prioritere, hvad du ønsker at få gennemført, når det er tydeligt for dig, hvad behandlingen kan give af resultat.

 

Slidte tænder

Vores tænder slides på forskellig vis, og nogle oplever, at slitagen er så tydelig, at det hæmmer smilet. Tænderne er måske blevet små eller har på anden måde fået en mindre pæn form.
I de tilfælde kan din tandlæge genopbygge dine tænder ved at bruge ganske tyndt porcelæn, helt ned til 0,3 mm tykkelse. En facade kan omfatte fra en til alle tænder i over og undermund mellem hjørnetænderne.

Læs mere om facader

 

Misfarvede tænder

Tiden sætter sit præg på tænderens farve. Det gør kaffe, te, rødvin, tobak og meget andet også. Et gulligt tandsæt kan virke uhygiejnisk og medvirke til at skabe et mindre smukt smil. Hvis du er hæmmet af dine tænders farve, så tal med din tandlæge, der kan give dig gode råd om hvilken farve, der vil se naturlig ud på dig, hvordan du bedst kan få den ønskede farve, og hvad det kræver af vedligehold, hvis blegningen skal holde i mange år.

 

Skæve tænder

De færreste mennesker er født med en tandrække, der står snorlige. Måske er det en enkelt tand, der har en fremtrædende eller tilbagetrukket position, eller måske er det hele tandsættet, der trænger til at blive rettet op. Der er mange måder at tilgå tandretning på, nogle er enkle og tilbydes af mange af vores tandlæger, mens andre skal gennemføres af tandspecialister.

 

Tandkød for meget, for lidt, for fyldigt

Det er ikke kun tænderne, der udgør smilet, – tandkødet har også afgørende betydning. Nogle oplever deres tandkød er for fyldigt, mens andre oplever, de har for lidt. I disse tilfælde kan tandlægen ved hjælp af simple indgreb tilpasse tandkødet, så det fremstår pænt og enkelt og passer til netop dig, dine tænder og dit smil.

 

Gamle “sølvfyldninger” pynter ikke

Det er mange år siden, at vi i Danmark gik væk fra at bruge amalgam eller ”sølvplomber”, som vi også omtaler det. Men mange af os går fortsat rundt med store sorte plomber, der er synlige, når vi smiler eller griner.
Amalgam-plomberne bliver desuden slidte, og med årene kan der komme revner i tanden, hvilket gør den sårbar.
Der er med andre ord gode grunde til at få udskiftet de gamle grimme plomberinger med plastfyldninger eller porcelænsfyldninger/-indlæg, som matcher din naturlige tandfarve og dermed giver dig både et flottere smil og stærkere tænder.

Læs mere om fyldninger.

 

Alle fortjener et smukt smil – og det behøver hverken at være dyrt eller komplekst at få lavet.

Find nærmeste klinik
{{infoWindowItem.title}}
{{infoWindowItem.address}}
{{infoWindowItem.zip}}
  • {{item.title}}, {{item.address}}, {{item.zip}} ({{item.distanceText}}) Gå til klinik