Lattergas

tandlægen.dk Hedensted

Nogle tandlæger anvender lattergas til patienter, der oplever tandlægeangst eller nervøsitet. Lattergas har været benyttet i mange år, og mange har fået lattergas i forbindelse med børnetandpleje.

Smertelindring med lattergas

Lattergas har været benyttet i mange til patienter med tandlægeskræk. Med lattergas slapper du af og tandbehandlingen kan foregå under helt rolige forhold. Hvis du ønsker lattergas, får du en maske over ansigtet og skal trække vejret gennem næsen, så du får lattergassen ned i lungerne. Efter et øjeblik begynder du at kunne mærke virkningen.  Den lattergas, der anvendes i tandlægeklinikker, er meget sikker. Den er doseret, så den ikke skader hverken lunge-, hjerte- lever eller nyrefunktion. 

Lattergassen virker ved, at du slapper helt af, og du får en oplevelse af, at det hele er ”lidt ligegyldigt”. Du bliver i godt humør og begynder måske ligefrem at lave sjov med tandlægen.
Nogle er lidt rundtossede efter behandling med lattergas, så man kan ikke køre bil lige efter. Derfor anbefaler vi, at du sidder lidt tid i venteværelset, til virkningen har fortaget sig. 

Hvornår er lattergas en god løsning?

Lattergassen kan være en god løsning til personer, der ikke ønsker bedøvelse, måske fordi de er bange for nåle eller ikke kan lide fornemmelsen af at være bedøvet. Andre kan have gavn af lattergassen forud for bedøvelsen, hvis de gerne vil bedøves, men er bange for bedøvelsen. 

Vigtigt! Hvis du gerne vil have lattergas i forbindelse med din tandbehandling, må du ikke have spist lige inden, du skal til tandlæge.

Husk at oplyse tandlægen, hvis du er gravid, for vi tilbyder ikke lattergas til gravide.

Find nærmeste klinik
{{infoWindowItem.title}}
{{infoWindowItem.address}}
{{infoWindowItem.zip}}
  • {{item.title}}, {{item.address}}, {{item.zip}} ({{item.distanceText}}) Gå til klinik