Knogleopbygning og sinusløft

Det kan i mange tilfælde være nødvendigt at genopbygge kæbeknoglen for at kunne udføre en forsvarlig implantatbehandling.

Der kan være behov for knogleopbygning, hvis du for eksempel har manglet en tand i en længere periode, hvilket har bevirket, at tandknoglen er svundet ind, eller hvis du tidligere har fået fjernet en cyste eller svulst i kæben. En anden hyppig årsag til manglende knogle ses efter mange års brug af tandprotese, da protesen får knoglen til at blive tyndere. Man siger knoglen atrofierer, hvilket er et stort problem specielt i underkæben.

Sådan foregår knogleopbygning/knogletransplantation
Ved operationen vil tandkirurgen forsøge at fjerne det inficerede væv og den del af tanden, der forårsager infektionen. Desuden vil kirurgen forsøge at forsegle snitfladen på den tilbageværende tand, så eventuelle restbakterier i tanden indkapsles. Hvis det lykkes, vil det omgivende væv kunne læge sig selv, og du vil kunne bevare tanden.

Operationen efterlader tanden fuldt ud funktionsdygtig efter få ugers heling, og tanden vil ikke fremstå synligt anderledes efter operationen, da indgrebet er rettet mod den del af tanden, der sidder dybt i kæben – altså spidsen af roden.
Din tandlæge vil følge tanden i op til fire år efter operationen.

I følge faglitteraturen er succesraten på disse indgreb mellem 60-90%. Prognosen afhænger af kirurgens erfaring, tandens type, form og placering i munden. Her er de bagerste, flerrodede tænder de mest vanskelige. Nye operationsteknikker og materialer er med til at forbedre prognosen.

Find nærmeste klinik
{{infoWindowItem.title}}
{{infoWindowItem.address}}
{{infoWindowItem.zip}}
  • {{item.title}}, {{item.address}}, {{item.zip}} ({{item.distanceText}}) Gå til klinik